Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

S.O. SOEST O19 1 ZET TWEEDE HELFT ACHTERSTAND OM IN WINST

Zondag 09 september 2018

In Utrecht nam de O19 1 het op tegen Hercules O19 2. Een niet-selectie elftal met veel spelers, die waarschijnlijk opgegroeid zijn in de stad en het voetbal op de pleintjes geleerd hebben. Technisch dus goed verzorgd en in de 1e helft met veel inzet en passie voor het spelletje. Dit in tegenstelling tot onze jongens, die te makkelijk dachten over deze wedstrijd en meer in het teambelang moeten gaan denken. Goede les zo aan het begin van het seizoen. Hercules begon dus goed aan de wedstrijd, onze jongens hadden moeite met de opbouw en met wat wind tegen was de passing van achteruit onvoldoende. Hierdoor bleef de O19 1 onder druk staan. Toch kwam Soest op voorsprong, na twee kleine kansen voor Dion en Badr, speelde Rogier een hoge bal richting de voorhoede, de doelman van Hercules raakte de bal half, waardoor Dion wel wist om te gaan met deze kans 0-1. Hercules kwam verdiend op gelijke hoogte, een voorzet vanaf de zijkant werd niet goed beoordeeld 1-1. Na een half uur spelen kwam Hercules op voorsprong. Een inzet van de spits werd op de doellijn gered door Wouter, via zijn schouder en arm ging de bal over het doel, Wouter kon vertrekken met rood, de strafschop betekende 2-1. Hierdoor ging Rogier samen met Luc centraal achterin spelen. Vlak voor de rust werd het 3-1. Er werd geen druk gezet op de afvallende bal, waarna één van de spitsen van Hercules door kon lopen en Sten kansloos liet. Met een andere tactiek werd aan de 2e helft begonnen. De achterhoede van Hercules, de minste linie van de ploeg, moest onder druk worden gezet. Met windje mee, meer strijd en aansluiting naar voren kwam de O19 1 beter in de wedstrijd. Conditioneel kreeg Hercules het moeilijk. De in ploeg gekomen Didier stond aan de basis van de mooie 3-2. Op het juiste moment speelde hij Badr in op rechts, die snel handelde en de bal hoog langs de doelman bij de 2e paal in de kruising schoot.  Het kantelmoment kwam kort hierna, de uitstekend spelende spits van Hercules miste een grote kans op 4-2. Hierna trok de O19 1 het spel met 10 man naar zich toe. Een vrije trap van de ingevallen Tycho vanaf de eigen helft ging over de verdediging van Hercules en stelde Miquel in staat om de ploeg knap op gelijke hoogte te brengen 3-3.  Na een hoekschop schoot Dion de bal hard in, op de doellijn werd de bal met een arm tegen gehouden, strafschop, die werd afgerond door Didier 3-4. Hercules kreeg nog een kans aan het einde van de wedstrijd, de inzet werd gepakt door Sten. In de laatste seconden van de wedstrijd werd een schot van Dion gepakt door de doelman van Hercules, de bal kwam terug voor de voeten van Dion, die de bal alleen breed hoefde te leggen, waarna Badr simpel kon scoren 3-5. Een wedstrijd met twee gezichten, eerste helft onvoldoende, 2e helft goed terug gekomen, betere instelling en goede uitvoering van de in de rust gemaakte afspraken.

Door twee overwinningen en de andere uitslagen al zo goed als geplaatst voor de volgende ronde van het bekeravontuur.

Volgende week uit naar PVC O19 1 te Utrecht op het Sportpark Marco van Basten aan de Kanaalweg, aanvang 15.50 uur.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Koen van Ginkel, Luc Hooft, Wouter Scheeren (30. rood), Huey de Jong (46. Oscar van Loon), Stijn Jansen (46. Didier Aprahamian), Rogier Eggens, Ivo Schenk (65. Tycho Wolfsen), Miquel van Ginkel, Badr Maamri, Dion Looysen